Op 2 november dient zich zoals ieder jaar een aloud gebruik aan: Allerzielen. Een traditie waarbij binnen de Christelijke en Katholieke gemeenschap wordt gebeden voor de dierbaren die zij verloren hebben opdat voor hen de hemelpoort geopend zal worden.

Deze traditie staat niet op zichzelf, zo hadden de Kelten op 31 oktober de begrafenis van het oude jaar en vierden zij het nieuwe op 1 november (onze dag voor Allerheiligen). En ook in Amerika wordt aandacht besteed aan deze traditie, daar hebben zij op 31 oktober All Hallows Eve; beter bekend als Halloween.

Halloween wordt tegenwoordig als volksfeest beschouwd en is geen daadwerkelijk gelovig feest meer, maar ook in Nederland bestaat buiten de kerkelijke gemeenschap een steeds groter groeiende groep mensen die de behoefte heeft om hen die zij verloren zijn te gedenken. Zo zijn er op  november op de begraafplaatsen steeds vaker bloemen of brandende kaarsen te vinden. Wij herinneren ons meestal de mooie dingen en goede momenten uit hun leven en willen hen die wij verloren zijn gedenken. Door over hen te blijven praten en af en toe een moment bij hen stil te staan zullen zij blijven bestaan, want je bent pas echt weg als er niemand meer is die over je spreekt of aan je denkt.

 

Wij hebben het voornemen om op Allerzielen een waxinelichtje aan te steken op de strandtent en ieder die ook een lichtje wil branden voor iets of iemand is welkom.

Waxinelichtjes hoeft je niet mee te nemen deze zijn er genoeg in de strandtent,

Mocht u hier voor een donatie willen doen wordt deze  gedoneerd aan

KWF kankerbestrijding